FORUM LINKOVI
 
Konkurs - učesnici
 

Josip Šarić
Živim u Zemunu u kojem sam i rođen 1957. godine, a i u kojem sam završio osnovnu školu i Prvu zemunsku gimnaziju. U Beogradu sam upisao katedru za arheologiju na Filozofskom fakultetu na kojem sam diplomirao, magistrirao i doktorirao. Radim kao naučni saradnik Arheološkog instituta u Beogradu.

Fotografijom sam počeo da se bavim u foto-sekciji u osnovnoj školi što je bilo vrlo kratko. Nakon duge pauze, tokom studija vraćam se fotografiji i snimam crno-bele i kolor fotografije, a najviše slajdove i to uglavnom tokom boravka na terenu. Početkom devedesetih godina prošlog veka počinje dugogodišnja pauza da bih se fotografiji vratio tek 2004. godine prelaskom na digitalni foto-aparat. Sve fotografije koje Vam šaljem nastale su u protekle tri godine.

To što radim nekome se sviđa, a nekome ne, što je potpuno normalno. Ja se trudim da stvari koje svi vidimo pred sobom sagledam na malo drugačiji način kad god je to moguće. Jedina i najveća nagrada koju, osim ličnog zadovoljstva, imam, je portfolio objavljen u našem časopisu REFOTO br. 35.

Ako bih sam hteo nekome da se predstavim kroz fotografije to bih uradio kroz izbor koji se nalazi na adresi:
www.ai.sanu.ac.yu/~jsaric/photosynthesis